Căutare în site

 Astăzi, 26 septembrie 2020, ora 11.00 la Complexul Memorial din mun. Soroca (str. Independenței) a avut loc deschiderea oficială a Monumentului dedicat persoanelor din raionul Soroca participante la lichidarea consecinţelor exploziei din 26 aprilie 1986 la Centrala nucleară de la Cernobîl (Ucraina), construit cu suportul financiar al Consiliului Raional ”În memoria eroilor participanți la lichidarea consecințelor catastrofei de la Centrala atomo-electrică din Cernobîl”.

      În cadrul evenimentului, dl Rusnac Veaceslav a oferit dlui Calistru Grigore, Președinte al Asociației Obșteștești ”Cernobîl” din raionul Soroca și dlui Lozan Veaceslav, cioplitor în piatră din s. Cosăuți Diploma Președintelui Raionului pentru aportul semnificativ în edifica și confecționa Monumentului.

 

     

          Astăzi, 25 septembrie 2020, ora 11.00 în incinta Cetății Soroca, a avut loc marcarea ”Zilei Europene ale Patrimoniului și ”Ziua Mondială a Turismului” în cadrul căreia s-a desfășurat premierea participanților concursului raional ”Patrimoniul Cultural – Totalitate de Valori ale Neamului”, organizat de către Secția Cultură și Turism Soroca.

           În cadrul evenimentului, Vicepreședintele raionului Soroca, dna Paunescu Svetlana, a înmânat Diploma Președintelui raionului, persoanelor care au contribuit în mod deosebit la  promovarea patrimoniului cultural-turistic al raionului Soroca.


.   La 23 septembrie 2020, în biroul Președintelui raionului Soroca, au fost examinate și aprobate notele conceptuale a proiectelor care vor fi depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Nord în Programul pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

      Au fost semnate acordurile de parteneriat pentru trei proiecte (Infrastructura Regională, Competitivitate, Dezvoltarea urbană).