Astăzi, 2 martie, comemorăm - Ziua Memoriei celor căzuți în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și a victimelor acestui conflict, ce marchează un episod dureros în istoria naţională.

     Aşa sau altfel, astăzi noi suntem marcaţi de incandescenţa acelor zile fierbinţi, atunci când se auzeau salve de tun şi împuşcături răzleţe, atunci când piereau în lupte fraţii de pe un mal pe altul al râului Nistru.

    Deşi anul acesta se împlinesc deja 29 ani de la declanşarea conflictului transnistrean, evenimentele tragice din acele timpuri nu sunt uitate.

    Cu acest prilej, prezentăm înaltul respect pentru perseverenţa şi activitatea celor care cu trup şi suflet au apărat integritatea ţării noastre, şi au contribuit la instaurarea liniştii în societate.

    Evenimentul a  început cu depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, continuând cu Marșul Memoriei și miting de comemorare la Monumentul eroilor căzuți în conflictul armat din Transnistria, la care a participat conducerea raionului Soroca, subdiviziunile Consiliului raional, Președintele Uniunii Naționale a Veteranilor de Război pentru Independență, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, veterani de război și rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă.

 

Veșnică memorie celor căzuți pe cîmpul de luptă!

Cinste și onoare eroilor!