Spre atenția producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

           

            În perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII-lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

            În acest context, subvențiile în avans, sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor iniția o activitate economică în sectorul agroalimentar.

            Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pot fi depuse de tinerii,  femeile fermier și migranții reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

            Direcția agricultură și alimentație a Consiliului Raional Soroca vă oferă consultații ce țin de măsurile de sprijin și actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor.

            Cererile vor fi examinate de AIPA, conform procedurilor Regulamentului (Hotărârea Guvernului nr. 507/2018), iar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție. 

De menționat că suportul statului constituie 65 %  din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 milion de lei. 

Plățile vor fi efectuate în două tranșe: 

I Tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor co-finanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.