La 25.01.2018 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Raional Soroca, prezidată de consilierul Sergiu Pogorevici. La şedinţă au fost puse în discuţie 19 proiecte de decizii, printre care Programul de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca pentru anul 2018, Planul de acţiuni al Consiliului Raional pentru anul curent, Raportul de ativitate al preşedintelui raionului şi a subdiviziunilor Consiliului Raional Soroca pentru anul 2017 etc. 
Discuţii constructive au fost la 2 proiecte de decizii ambele legate de deschiderea subdiviziunii Liceului Teoretic ,,Ion Creangă” în satul Ţepilova. Toate deciziile au fost adoptate.
Preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean a raportat despre ativitatea sa şi a subdiviziunilor Consiliului raional Soroca pentru anul 2017, dar s-a referit şi la problemele prioritare pentru raionul Soroca care îşi propune să le soluţioneze în 2018 şi anume reparația unor secții ale Spitalului raional ,,A. Prisacari”, reparația Taberei de Odihnă pentru copii ,,La Dumbrava” , construcţia a două stadioane Raionale în s. Rubleniţa şi Liceul Teoretic ,,C. Stere”, elaborarea şi depunerea proiectului cu Cetatea Sorocii, etapa II în parteneriat cu CJ Vaslui, implementarea proiectului: “Turismul rural – un pas sigur spre stimularea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca (Republica Moldova) și Yampil (Ucraina, Regiunea Vinița)”, etc.