Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

La data de, 23 august 2021, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac împreună cu Secretarul Consiliului raional Soroca dna Stela Zabrian, s-au aflat într-o vizită oficială la Vinița cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, la invitația șefului administrației regionale de stat Serhiy Borzov.
Regiunea Vinița a fost reprezentată la ședință de vicepreședintele Consiliului regional Dmytro Chalenko, directorul Departamentului de cooperare internațională și dezvoltare regională al administrației regionale de stat Volodymyr Merezhko și Directorul departamentului de informații și relații publice al administrației regionale de stat Svitlana Vasyliuk.
Exprimând felicitări sincere și bucurie pentru a vedea delegația din Soroca, Serhiy Borzov a remarcat: „Regiunea Vinița este pregătită să aprofundeze cooperarea cu raionul Soroca. Sunt încrezător în implementarea pozitivă a planurilor și planurilor noastre cu dvs., precum și în soluționarea acelor probleme importante ale cooperării transfrontaliere care rămân încă pe ordinea de zi.
În plus, șeful administrației regionale de stat a menționat că ambele regiuni au o istorie bogată și un potențial puternic de cooperare activă și puternică. El a subliniat, de asemenea, că de la semnarea acordului de parteneriat în 1999, raionul Soroca rămâne unul dintre principalii parteneri promițători ai regiunii Vinița în sferele economice, infrastructurale, culturale și turistice străine.
Oficialul a mai numit stabilirea de contacte între cercurile de afaceri și schimbul de experiență în domeniul afacerilor agricole relevante pentru regiunea Vinița. Potrivit acestuia, producătorii de carne, produse lactate și produse agricole din regiunea Vinița sunt interesați să intre pe piețele Republicii Moldova, astfel încât administrația regională speră să ajute partea moldovenească în această chestiune.
Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac a menționat că podul, care este planificat să fie construit în apropierea așezărilor Yampil - Cosăuți, va reuni nu numai teritoriul, ci și popoarele ucrainene și moldovenești. Trecerea podului va fi deosebit de importantă pentru dezvoltarea economică a ambelor țări. Subliniind, că mulți ucraineni locuiesc în raionul Soroca, care își păstrează cultura și limba ucraineană. Dl Veaceslav Rusnac a asigurat că raionul Soroca este deschis cooperării fructuoase cu regiunea Vinița.