Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

  În data de 09 iunie 2023, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac, a convocat ședință Grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea Târgului Meșterilor Populari „La Nistru, la mărgioară”, ediţia a XI-a în cadrul Sărbătorii Naționale a Portului Popular în preajma Cetății Soroca.

   În cadrul ședinței a fost aprobat programul activităților, organizate de către Secția Cultură și Turism a Consiliului raional Soroca în partenerat cu Primăria municipiului Soroca și filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, care se va desfășura în data de 25 iunie 2023 în preajma Cetății Soroca cu începere de la orele 11.00.

    La eveniment vor participa în jur de 80 de meșteri populari, susținut de un program artistic cu invitații speciali: Gabriel Nebunu și Nătălița Munteanu.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR:

11.00 Parada Portului Popular (din Piaţa Libertăţii spre Cetatea Soroca);

11.30 Deschiderea oficială a Târgului Meșterilor Populari „La Nistru, la mărgioară”, ediția a XI-a (scena mobilă din fața Cetății Soroca); Vizitarea expoziţiilor; Evolauarea colectivelor artistice din raion și oraș; Orășelul Copiilor (distracții pentru copii cu jocuri, animații, concursuri, etc.);

13.00 Evolauarea interpreților Gabriel Nebunu și Nătălița Munteanu;

17.00 Recital de muzică folk „Folk la Nistru” cu oparticiparea interpreților: Anatol Rudei (Soroca, R.Moldova), Dana Florian și Irinel Varga (București, România), Dan Vană (Calafat, România), Adriela Bejenari și Folk-Grup „Basarabia” (Drochia, R.Moldova).