Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

Astăzi, când se împlinesc 16 ani de la producerea deflagrației blocului de locuit din orașul Soroca, în care și-au pierdut viaţa patru persoane, printre care și un minor, iar ulterior și un salvator implicat la acțiunile de salvare, vicepreședintele raionului Soroca dna Ala Leșco, împreună cu viceprimarul Primăriei municipiului Soroca dl Ghenadie Mînăscurtă și angajați din cadrul Apartului Președintelui raionului Soroca și primăriei, au depus flori la placa comemorativă pe locul aflării blocului de locuit.
Amintim că, în seara de 27 octombrie 2007, în jurul orelor 22.00 în blocul de locuit cu 5 etaje de pe strada Ştefan cel Mare, 117 s-a produs o explozie, care a aruncat în aer trei etaje.
La lucrările de salvare a persoanelor, deblocarea cadavrelor din ruine, au fost antrenaţi peste 50 de salvatori din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, care timp de trei zile în continuu au efectuat lucrări de căutare şi recuperare a celor decedaţi.
Misiunea salvatorilor a fost încheiată la o lună de zile de la deflagraţie, când a fost demolat complet blocul de locuit avariat.
Aici în fiecare an, Administraţia publică locală, familiile, rudele, dar și prietenii celor decedați la data producerii tragediei, vine pentru a depune flori la locul unde și-au pierdut viața cei apropiați sufletului.