1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Informații pentru secretarii consiliilor locale

PDFImprimareEmail

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Luni, 03 Octombrie 2016

5 03 10 16

 


Propunerile cu privire la membrii birourilor electorale ale secției de votare

PDFImprimareEmail

Scris de Secția Organizarea și Coordonarea Activității Administrative Miercuri, 14 Septembrie 2016

Primarului orașului Soroca, satelor(comunelor) raionului
 
     Prin prezenta, Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Soroca nr.29, în vederea executării art.29 alin.(10)-(11) din Codul electoral nr.1381-XIII din 21 noiembrie 1997 și pentru asigurarea desfășurării alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din data de 30 octombrie 2016, solicităm să prezentați dispozițiile cu privire la înaintarea  candidaturilor a trei membri pentru constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare și trei candidaturi de rezervă.
     La înaintarea candidaturilor se va ține cont de restricțiile prevăzute la art. 29 alin. (11) din Codul electoral, conform cărora membrii biroului electoral ale secțiilor de votare nu pot fi consilieri în consiliile locale și/sau membri de partid.
     Informația privind candidaturile înaintate pentru constituirea organelor electorale va conține în mod obligatoriu numele, prenumele, anul nașterii, domiciliul, profesia (ocupația), locul de muncă, funcția deținută, datele de contact ale fiecărui candidat și biroul electoral al secției de votare în care se desemnează, experiența de la ultimele scrutine naționale desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, conform anexei.   
     Suplimentar, cu titlu de recomandare, menționăm despre oportunitatea desemnării în calitate de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare a persoanelor care au urmat cursuri de perfecționare și dețin certificate eliberate de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lîngă Comisia Electorala Centrale.  
     Informația urmează a fi prezentată pînă la 26.09.2016 în adresa Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Soroca nr.29, pe suport de hîrtie și în format electronic word la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Cu respect,
Preşedintele  Consiliului Electoral                                      Zabrian StelaPagina 1 din 2