Căutare în site

Sesiune informativă pentru APL


Pe 22 noiembrie, curent , reprezentanții administrației publice locale de ambele niveluri .
Mai Mult

Gala Laureaților Fotbalului Sorocean 2017


Evenimentul a coincis și cu marcarea a 10 ani de activitate a Asociației de Fotbal din raionul Soroca.
Mai Mult

Ziua Pedagogului la Soroca


Tradițional, la 5 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu acest prilej și la Soroca a fost organizată o festivitate.
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult
Ziua Independenței Republicii Moldova sărbătorită la Soroca
Astăzi, în Palatul de Cultură din Soroca  a  fost organizată  adunarea solemnă dedicată Zilei Independenţei.  La eveniment  au  participat Președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, Vicepreședintele raionului, Vladimir Nicuța, Secretarul raionului, Stela Zabrian, Episcopul IOAN de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Boris Golovin, Șeful Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat și Reprezentantul  Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, Cetățenii de Onoare ai raionului Soroca, primarii localităților din raion, consilieri, serviciile disconcentrate, precum şi locuitori ai municipiului și raionului.  În calitate de oaspeți  au fost  prezenți Președintele Sovietului Regiunii Vinița, Oleinic Anatolie, Vicepreședintele raionului Iampol, Irina Savițcaia și delegația  Administrației de Stat a raionului Iampol, condusă de Maiorova Liudmila.
    Activitatea a inclus un program artistic, în cadrul căreia invitații, inclusiv conducătorii delegaţiilor prezente au susţinut alocuţiuni. 
În cadrul evenimentului, prin decizia consiliului raional, două persoane au fost onorate cu titlul „Cetățean de Onoare al raionului Soroca” (domnului Guţu Victor, administrator S.C. AMG-Kernel SRL şi doamnei Tofanciuc Zinaida, director al sucursalei Soroca B.C. ,,Moldova-Agriondbank” S.A.),  precum și Diplome de Onoare.
    În discursul său  Președintele Raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean a felicitat sorocenii cu ocazia celei de-a 27-a aniversare de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, a prezentat un succinct raport de activitate  și a îndemnat pe cei prezenți la solidaritate și acțini concrete întu  binele cetățenilor. 
De asemenea, în incinta Palatului  de Cultură  s-a desfăşurat Expoziția Meşterilor Populari.