Căutare în site

Vizita delegației Consiliului Raional Soroca la Balta, Ucraina

Delegația raionului Soroca alcătuită din Zabrian Stela, secretar al Consiliului Raional Soroca și Păunescu Svetlana, șef al Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca a participat la festivitățile dedicate comunității Balta, Ucraina care include deja 19  primării.
Sărbătoarea a început cu Sfînta liturghie la Catedrala din Balta, apoi depunere de flori la Memorialul Memoriei. Ziua municipalității Balta din acest an a fost dedicată familiei. La școala nr. 1 a fost improvizată nunta a doi tineri cu revocarea tradițiilor populare ucrainești, au fost sădiți pomi în Parcul prieteniei, apoi Coloana Familiei, alcătuită din autorități, oaspeți și locuitori ai orașului cu copii de mînă, s-a deplasat de la Parc spre piața centrală, unde a avut loc partea oficială cu decernări și luări de cuvînt.
În cadrul întrunirilor oficiale s-au pus în discuție mai multe subiecte. Președintele Consiliului regional Odessa, Anatolii Ustanskii s-a oferit să susțină proiecte comune cu Raionul Soroca prin intermediul Euroregiunii ,,Dunărea de Jos”, membru al căreia este regiunea Odessa, Ucraina și Consiliul Județean Tulcea, România.
Colegii din Gliboca, Belorusia au lansat inițiativa semnării unui acord de colaborare cu raionul Soroca, fiind interesați de colaborare atât la nivel administrativ, cât și cultural, economic.
Cea mai mare surpriză pentru delegația din Republica Moldova a fost întâlnirea cu un grup de profesori din Tîrgul Mureș și comunicarea cu ei. Cei din urmă au vizitat colegii lor de la un gimnaziu din Balta, Ucraina.
 

Consiliul Raional Soroca

str.Ștefan cel Mare, 5/ or.Soroca, MD-3000 / Republica Moldoca  Tel.+ (373) 230 2-26-50, Fax. + (373) 230 2-20-98, Email:crsoroca@gmail.com,
Program de lucru 08:00 - 17:00