Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Căutare în site

La data de, 23 septembrie 2021, în vizită de lucru, în raionul Soroca s-a aflat Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, dl Viorel Gherciu, însoțit de Secretarul de Stat al Ministrului, dl Vasile Șarban, care s-au întâlnit în Sala de ședințe a Consiliului raional cu producătorii de fructe.
La întâlnire au participat vicepreședinții raionului, dna Alla Bordianu și dl Iurie Tănase, șefa Direcției Agricultură și Alimentație, dna Aliona Andriuță, șeful Oficiului Cancelariei de Stat, dl Veaceslav Burlacu și alți funcționari publici.
În cadrul discuției, care a purtat un caracter constructiv, atât producătorii, cât și reprezentanții Ministerului, s-au arătat îngrijorați de situația creată în vederea realizării producției de mere.
Domnul Ministru a informat prezența că în zilele imediat următoare va efectua o vizită la București (România), unde urmează să se întâlnească cu potențiali cumpărători de mere, cu scopul de a contribui la rezolvarea problemelor existente.
Totodată, Ministerul urmează să opereze schimbări benefice în Regulamentul de subvenționare în agricultură, luându-se în calcul și subvenționarea per hectar. Producătorii au avut și alte propuneri judicioase, care au fost fixate de oficiali, și sperăm să fie luate în calcul la definitivarea Strategiei de activitate a Ministerului.
La final, oficialii fiind însoțiți de dl Iu. Tănase și A. Andriuță, au efectuat o vizită la SA "Alfa-Nistru" din municipiul Soroca și SRL "VitalitiFruct Expo" din satul Racovăț.