Căutare în site

Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” (2019)

Iarmarocului „Produs de Soroca” și Festivalului „Victor Postolachi”.

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

Ședința Consiliului Raional Soroca


LA data de 11.04.2019 a avut loc Ședința Consiliului Raional Soroca
Mai mult
Patru ambulanțe dotate cu echipament medical performant au ajuns la Soroca
Astăzi, 5 septembrie, în piaţa Libertăţii din mun. Soroca a avut loc evenimentul de transmitere a patru ambulațe de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgenţă.
Evenimentul de transmitere a ambulanțelor a avut loc într-o atmosferă solemnă la care au fost prezenți Preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, Deputatul în Parlamentul RM, Boris Golovin, Vicepreşedinţii raionului, Nicuţa Valdimir şi Iurie Todirean, Şeful, OTS al Cancelariei de Stat, Ceban Vladimir, Vicedirectorul CNAMU, Igor Prisăcaru şi un sobor de preoţi în frunte cu Episcopul IOAN de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, conducătorii ai instituţiilor medicale din teritoriu, consilieri raionali, primari şi cetăţeni.
Cele patru ambulanţe dispun de tot echipamentul performant necesar pentru acordarea primului ajutor medical, iar capacităţile tehnice a unităţilor de transport sunt bune pentru condiţiile meteo nefavorabile.
Preşedintele raionului Soroca a menţionat că cele 4 ambulanţe sunt o necesitate pentru raionul Soroca şi a mulţumit Guvernului RM şi deputatului în Parlamentul RM, dl Boris Golovin pentru susţinerea acordată.
Deputatul în Parlamentul RM, dl Boris Golovin a menţionat necesitatea de a renova tot parcul de automobile din serviciul de urgentă, iar astăzi la Soroca sunt repartizate primele 4 automobile din cele 69 procurate pentru Republica Moldova. 
La finele evenimentului soborul de preoţi au efectuat procedura de sfinţenie a unităţilor de transport recepţionate, după care vor fi repartizate IMSP Centrelor de Sănătate Bădiceni, Stoicani şi Soroca.