Căutare în site

Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” (2019)

Iarmarocului „Produs de Soroca” și Festivalului „Victor Postolachi”.

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

Ședința Consiliului Raional Soroca


LA data de 11.04.2019 a avut loc Ședința Consiliului Raional Soroca
Mai mult
La data de 15 august în incinta Palatului de Cultură Soroca aleșii locali sau întrunit în ultima Ședința a Consiliului Raional Soroca, la care au examinat 31 proiecte de decizii. Dl. Ghenadie Muntean a prezentat proiectul de decizie privind Activitatea Președintelui raionului și a subdiviziunilor Consiliului raional Soroca în semestrul întâi al anului 2019 unde a menționat reușitele făcute și anume sau reparat drumuri, sau dotat și pregătit instituțiile de învățământ pentru noul an de studii, sau construit căsuțe noi la Tabăra de odihnă ,, La Dumbrava”, s-a renovat Secția de Neurologie a Spitalului Raional Soroca, în construcție se află Centru Diagnostic și o performanță deosebită ar fi construcția Stadionului Raional din satul Rublenița căruia i sa dat start, la fel președintele a menționat că a avut o colaborare fructuoasă cu mai multe județe din România, totodată în semn de mulțumire dl. Ghenadie Muntean a oferit consilierilor raionali câte o Scrisoare de gratitudine în semn de profund respect şi recunoştinţă pentru  activitatea desfăşurată în calitate de consilier  raional, perioada  anilor 2015 - 2019,  disponibilitatea de conlucrare eficientă  şi aportul adus în soluţionarea problemelor întru bunăstarea şi prosperarea raionului Soroca.  
În cadrul ședinței consilierii raionali au votat mai multe proiecte de decizii pentru conferirea Titlului ”Cetățean de Onoare a Raionului Soroca”, printre cei 8 candidați, 4 sunt președinți de Consilii Județene din România, care prin aportul financiar au contribuit la implementarea diverselor proiecte în raionul Soroca și anume: Petre Emanoil Neagu, Președinte al CJ Buzău; Gheorghe Flutur, Președinte al CJ Suceava; Sorin Brașoveanu, Președintele al CJ Bacău; Dumitru Buzatu, Președinte al CJ Vaslui . În lista nominalizaților se mai regăsesc și reprezentanți ai business-ului, din agricultură, educație dar și reprezentanți ai bisericii ortodoxe: Gheorghe Găină, consultant în agricultură; Anatolie Iavorschi; director de liceu; Ion Moșneguțu, Episcop; Nicoalie Ciornîi, om de afaceri.  Înmânarea titlului respectiv, este planificat în cadrul manifestației solemne, organizate de Consiliul Raional Soroca cu prilejul Zilei Independenței a Republicii Moldova.
Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean a convocat astăzi, 20 august 2019 ședința Comitetului organizatoric responsabil de pregătirea și desfășurarea acțiunilor dedicate sărbătorilor naționale ,,Ziua Independenței Republicii Moldova” și ,,Limba Noastră”.
În cadrul ședinței a fost discutat și aprobat programul de desfășurare a evenimentelor. 
Mai jos vă prezentăm programul festivităţilor.
23 august 2019
14.00  –  Adunare  festivă  consacrată „Zilei Independenţei”
              Palatul de Cultură, mun. Soroca
*Vă încurajăm să îmbrăcați costum tradițional
27 august 2019
9.30  – Depunere de flori -  Complexul Memorial
Str. Independenţei, mun. Soroca   
31 august 2019
10.00  – Măsuri festive consacrate Sărbătorii Naționale ,,Limba Noastră”
Parcul „Mihai Eminescu”, mun. Soroca           


Miercuri, 14 august 2019, la ora 16 00, în biroul Președintelui Raionului Soroca, a avut loc ședința comisiei de concurs pentru ocuparea funcției vacante de administrator al ÎM „Centrul Stomatologic Raional Soroca”, cu privire la desfășurarea concursului (probei prezentării proiectului de management și  interviul) pentru ocuparea funcției vacante de administrator al ÎM „Centrul Stomatologic Raional Soroca”.
La concurs au fost depuse 2 dosare, dar au participat 1 candidați ( unul s-a retras).
În urma desfășurării concursului (probei prezentării proiectului de management și a interviului)  pentru ocuparea funcției vacante de administrator al ÎM „Centrul Stomatologic Raional Soroca” devenind astfel învingător ai concursului, acumulând punctajul final : 
-dl Costin Iurie – 11,48 puncte .
            
Luiza Carauș,
Secretarul comisiei de concurs